Носителят на 4 олимпийски медала и многократен световен шампион – гимнастикът Йордан Йовчев и кметът на Община Каварна Нина Ставрева представиха дарение от 14 „шведски” стени за децата на морския град. Основната цел на инициативата е малчуганите и подрастващите да бъдат стимулирани да спортуват.
В Детска градина „Радост” вече са инсталирани 9 от дарените „шведски” стени, на които Йовчев демонстрира подходящи за малчуганите упражнения, а после им помогна да ги изпълнят сами. Децата получиха и автографи от олимпиеца. Йордан Йовчев сподели, че освен като лице на благотворителни инициативи, се занимава още с популяризирането на фитнеса на открито и с подготовката на млади надежди в предстоящото след седмица световно първенство по спортна гимнастика в Катар.
Физкултурната база в градината се обновява ежегодно, но придобивка от подобен мащаб не е имало от години, каза директорът на детското заведение Анастасия Димитрова. В градината има 103 деца и всички те ще могат да се възползват от новите спортни съоръжения.
По-късно Йордан Йовчев се срещна и с възпитаниците на Професионална земеделска гимназия „Климент Аркадиевич Тимирязев“, където са инсталирани 3 „шведските” стени. Две от тях са в спортна зала „Олимпиада”

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*