Изкуството действа по-бързо и по-ефективно отколкото политиката и няма граници, сподели фотографът Ясен Казанджиев и мениджър на арт мрежа „Скендерман”, който за девети път организира форума „БезГраници” в Двореца в Балчик. Тази година в срещата участват визуални артисти от 10 държави на няколко континента.

Две са знаковите събития в рамките на международната проява – кавалетна изложба с представителни произведения на художниците в Културния дом на Мангалия, Румъния, която вече се състоя, а втората се открива днес, в Каменната зала на Двореца в Балчик. Произведенията в нея са създадени по време на пленера, съпътстващ международния форум за обмен на творчески идеи и вдъхновен от обстановката на Двореца.
Процесите на отваряне в изкуството се случват много по-бързо от политическото отпадане на границите, заяви на среща с журналисти Ясен Казанджиев.

Следващата творческа среща се планира за септември 2019 г., когато се очакват 80 участници от цял свят за 10-тото й юбилейно издание. Музикалната програма за следващата година ще бъде изненада за публиката на форума.

Категория:

НОВИНИ

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*