Областен информационен център – Добрич организира открит щанд по централната пешеходна зона в града. Така беше дадена възможност широк кръг от хора да се запознаят с възможностите за финансиране по европрограмите, и да споделят идея за подобряване на живота в своето населено място.
Събитието е част от общата инициатива на мрежата от 28 информационни центрове в България, наречена „Бъдеще на Кохезионната политика на ЕС“. Добринка Каменова беше една от първите, които се снабдиха безплатно с литература по темата, която я интересува. Голяма част от посетителите попълниха анкета, в която споделиха какво е необходимо мястото, където живеят да стане по-привлекателно. Стелиян споделя още, че до неговото село няма редовен обществен транспорт. Той самият работи в Добрич, а негов братовчед учи тук и му се налага ежедневно да върви пеш по 5 км. до съседно село, за да хване маршрутка.
Информацията от анкетите сред гражданите от цялата област ще бъде обобщена и предоставена на кметовете.
Посетителите имаха възможност да се включат във викторина с награди, да се забавляват и да спечелят безплатен билет за филм. За най-малките бяха подготвени подаръци.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*