От днес в Добрич започна предоставянето на топъл обяд на одобрените потребители по проект „Грижа за по-добър живот“. Общо 110 социално слаби добричлии ще получават безплатно храна през зимните месеци.
Храната се приготвя в Домашен социален патронаж и се предоставя всеки работен ден от 10.30 до 13.30 часа в Клуба на пенсионера по ул. ”Отец Паисий” №82 и в социалната трапезария при храм ”Света Троица”. Таня за втора година се включва в програмата, грижи се за сина си – инвалид и за 90-годишната си майка, а парите от пенсиите не достигат. Янка също за втора година получава топъл обяд и благодарение на проекта спестява голяма част от разходите си през зимните месеци. Храм „Света Троица” работи съвместно с общината по проекта за 6-та година. Освен бенефициентите по програмата, които са 46 души, самата църква изхранва още хора, попаднали в беда.
Проектът „Грижа за по-добър живот” е по Оперативна програма за храни и/ или основно материално подпомагане. Той е на обща стойност 130 510,60 лв. и ще продължи до април.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*