Община Генерал Тошево и Министерството на регионалното развитие и благоустройството подписаха договор за 257 504 лв.
Благодарение на предоставените средства ще се доизгради алтернативно трасе за водоснабдяване на селата Люляково и Писарово
Договор за предоставяне на финансова помощ в размер на 257 504 лв. подписаха кметът на Община Генерал Тошево и министърът на регионалното развитие. Средствата са целеви и ще бъдат инвестирани в обект „Рехабилитация на водопровод Помпена станция Малина до водоем 300 м3 – Генерал Тошево“, с обща дължина 7 020 метра.
С договора Общинска администрация се задължава да проведе обществена поръчка до 30. 11. 2018 година, с което да гарантира изпълнението на дейностите, заложени в обект „Рехабилитация на водопровод ПС Малина до водоем 300 м3 – Генерал Тошево“.
По него се предвижда пълна рехабилитация на ВиК трасето от с. Малина до гр. Генерал Тошево, по което през 2016 година с 40 хил. лв. общински средства бе подменен 1 200 метра захранващ водопровод. Със сумата, отпусната от МРРБ ще бъде рехабилитарана останалата част от трасето – 7 020 метра, с което ще се реши проблема с хроничния недостиг на вода в селата Люляково и Писарово.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*