Добричката болница продължава да бъде в тежко състояние – здравното заведение страда от недостиг на пари и на кадри. Повече от 20 на сто от лекарите и сестрите са работещи пенсионери. Засега няма опасност от закриване на отделения, но всички те работят на ръба на оцеляването.
Отделението „Уши, нос, гърло” спря работа за 45 дни през лятото, а екипът му беше командирован да запушва пробойните в по-натоварените отделения. От около седмица работата му е възстановена, но от недостига на 30 лекари и 50 мед. сестри страда цялата болница. В болницата недостигат средства за поддръжка на апаратура. Необходима е и нова техника, а пред прага на зимните месеци, когато разходите се увеличават, здравната каса спря финансирането по 5 клинични пътеки. За 2 месеца болницата е наказана с близо 7600 лв. Повишаването на цените на тока и хранителните продукти също утежняват финансовото състояние на лечебното заведение. Изхранването на пациентите не е спряло, но е ограничено до закуска и обяд.
Утре ще се състои извънредно заседание на Общото събрание на акционерите в болницата за смяна на председателя на борда на директорите. Ако това бъде допуснато, бюджетът й ще се утежни с още 30 000 лева годишно за заплата на новия ръководител, тъй като предложеният е извън системата на Министерството на здравеопазването.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*