Отправяме ви покана за театър от първо лице – предпремиерно, ще ни гостуват режисьорът Стефан Спасов и актьорът Димитър Петров. С тях ще говорим за спектакъла, с който отбелязваме 90-ия творчески сезон на добричкия театър и надникваме в предстартовата треска на генералната репетиция. Това, което ще видим е гаранция за една многопластова, колоритна и динамична интерпретация на вазовите „Службогонци”.
Ще ви отведем и в Съдебната палата в Добрич, която се сдоби със синя стая, предназначена за щадящо изслушване на деца, влезли по една или друга причина в досег с правосъдието. Помещението дава възможност разпитите на малолетни и непълнолетни да се осъществяват извън съдебните зали, в спокойна и предразполагаща обстановка, от обучени специалисти – педагози, психолози, социални работници.
Завършваме с Музикално-танцовата миниатюра „България в щрихи”, която представиха изпълнители от арт център „Палитра” за празника на Добрич – 25 септември. Тя пожъна голям успех и на престижния Детски културен и художествен фестивал („Children’s culture and art festival”) в град Тянжин, Китай, през юли тази година. Гостуваме на ръководителя на арт център „Палитра” Иван Иванов, за да ни разкаже повече за това участие и за самия спектакъл.

Категория:

ДОБРУДЖА ДНЕС

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*