Съветниците на Добрич се възпротивиха срещу смяната на председателя на Съвета на директорите на многопрофилната болница в града. Основните аргументи са, че не става ясно кое налага смяната и че бюджета на здравното заведение ще се утежни с 30 000 лева годишно.
Общините в добричка област участват с миноритарен дял в МБАЛ, която е търговско дружество. Държавата, като мажоритарен собственик свиква извънредно Общо събрание на акционерите на 28-ми септември с една единствено точка в дневния ред – смяната на председателя на Съвета на директорите Венда Зидарова от Министерството на здравеопазването с Милена Гюрова-Гунчева. Постоянните комисии по бюджет и финанси и по здравеопазване, към ОбС Добрич се възпротивиха на предложението. Същевременно изп. директор на болницата иска помощ от общината за закупуване на 2 нови апарата за реанимация, на стойност около 60 000 лева. Двете комисии предложиха упълномощеният представител на общината в Общото събрание – кмета, да гласува против смяната. По време на дебатите в залата се появи и друго предложение.
С 19 гласа „за”, 11 – „въздържал се” и 1 – „против”, съветниците упълномощиха кмета Йордан Йорданов да гласува против предложението за смяна.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*