Нов пациентски монитор за наблюдение на родилки след секцио дариха на акушеро-гинекологичното отделение в добричката болница. Средствата са събрани от организаторите на инициативата „Капачки за благотворителност”.
Денят за връчването на дарението не беше избран случайно. В момента Родилното отделение разполага само с един подобен монитор.
В кампанията „Капачки за благотворителност – МБАЛ Добрич“ бяха събрани 2 тона и 720 килограма капачки. Те бяха предадени за рециклиране срещу 860 лева. Сумата, необходима за закупуването на пациентския монитор надхвярля 1300 лева и е допълнена от Лайънс клуб – Добрич и от инициативата „Жълти стотинки”.
Организаторите на инициативата за събиране на капачки благодариха на всички дарители и заявиха, че инициативата продължава с нова цел.
Трите родилни зали, с които разполага отделението не са ремонтирани от 15 години, а техниката в тях е остаряла. Едно електрическо родилно легло струва между 10 и 15 хиляди лева. То облекчава процеса на раждане и го прави по-малко травмиращ за самите майки, затова екипът на отделението се надява, че новата инициатива ще срещне разбиране у повече хора.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*