С активното съдействие на народните представители от ПП ГЕРБ Даниела Димитрова и Пламен Манушев бяха осигурени средства от Министерството на културата за ремонт на покривите на двата театъра в Добрич. Проектите получиха подкрепата на министър Боил Банов и неговия екип и след проведени процедури по Закона за обществените поръчки са сключени договори за изпълнение на ремонтните дейности. Ремонтът на покрива на Драматичен театър „Йордан Йовков”, който тази година чества 90 години от основаването си ще струва 420 000 лева. Ще бъдат положени над 4 000 кв. м. хидро- и топлоизолация. Срокът на изпълнение е 90 дни.
Основен ремонт на покрива на театъра се извършва за първи път от построяването на сградата през 1981 година. Поетапно ще се търси решение и за осигуряване на средства за изграждане на отоплителна инсталация.
До дни се очаква да започнат работите и по покрива на Държавен куклен театър „Дора Габе”. Стойността на договора е близо 120 000 лева. Срокът на изпълнение е два месеца. Покривът на културния институт не е ремонтиран повече от 15 години.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*