Значителен ръст на туристите отбелязва община Каварна през последните 3 години и двойно увеличаване на легловата база, която в момента е с около 4000 места за настаняване. Около 15 хиляди гости са посетили морския град към края на юни, а очакванията са тепърва броят им да расте.
През 2015 година на територията на Община Каварна са почивали 24 хиляди души, през следващата те са се увеличили с една трета, а през изминалата година броят на туристите е бил 48 хиляди. Средният им престой е бил 4 дни. Това съобщи в Топола кметът на общината Нина Ставрева. Всички хотелски бази и места за настаняване на територията на общината са резервирани, включително и за месец септември. Най-посещаваният обект на територията на Каварна е нос Калиакра, който е и един от 100-те национални обекта. Други предпочитани от туристите обекти са Яйлата, комплекс „Топола скайс“, фермата за охлюви в с. Българево, Онгъла, Музеят на водката и нос Чиракман, където през 2016 година са възстановени археологическите разкопки.
Най-новата атракция, която ще привлича туристи е аква и екстремен парк в комплекса край село Топола, където са вложени 8 млн. лв.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*