Задържаха под стража 32-годишен добричлия, който в продължение на 20 дни е държал в плен 18-годишно момиче. То е открито в апартамента му в изключително тежко състояние и в момента е в добричката реанимация с множество травми.
Най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража, постанови Районен съд – Добрич срещу Мирослав Дяков. Мъжът е осъждан веднъж за грабеж, като непълнолетен и 6 пъти за държане на наркотици с цел разпространение. За второто деяние има още 3 висящи дела. Последната присъда е излежал през 2015 г. Днес му бяха повдигнати 2 обвинения.
Сигнал за изчезването на 18-годишната Виктория Георгиева е подала майка й, на 9-ти юли. Жената съобщила в полицията и че 12-токласничката дружи с Мирослав. В информационните масиви на МВР тя първо е обявена за местно издирване, а на 18-ти юли – и за общодържавно. Дяков е задържан вчера, около дома на родителите си, като при претърсване у него са открити наркотици. Следва обиск в неговото жилище, където освен откритите количества дрога и везни, полицията е открила и момичето. Все още няма пълна епикриза на пострадалата, но окръжният прокурор я е посетил лично в болницата снощи. Виктория е признала пред окръжния прокурор Пламен Николов, че от година употребява марихуана и най-вероятно в нощта на изчезването й е отишла при Мирослав именно за дрога. Има данни, че и самият обвиняем е наркозависим. В съдебната зала той не е признал вината си. Предстоят пълни изследвания на Виктория, след които ще му бъде повдигнато трето обвинение – за побоите над нея.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*