Международeн турнир по канадска борба за хора с увреждания ще се проведе в Добрич на 18 август пред Младежкия център. Проявата е част от веригата турнири „Воля за победа”, но само надпреварата в Добрич е с международно участие.
Турнирът се провежда за трета поредна година в Добрич, но за първи път е международен. Покани за участие са разпратени из цялата страна и към съседни държави. Организатори за Добрич са Българската федерация по канадска борба и местния спортен клуб „Хищник“ с председател Захари Стоянов. Спортната надпревара от веригата „Воля за победа” вече се е провела в Ямбол, предстои турнирът в Добрич, а след това в Дряново и Кърджали.
Участниците – мъже и жени, ще се състезават в общо 16 категории: лява и дясна ръка за жени до 65 кг и над 65 кг; мъже до 80 кг. и над 80 кг.– лява и дясна ръка.
Стоянов е вицеевропейски и вицесветовен шампион в категория „Хора с увреждания горни крайници” и е част от Националния отбор на България. Турнирът за канадска борба за хора с увреждания ще се проведе от 11 ч. на 18 август пред Младежкия център, със съдействието на Община Добрич и подкрепата на местни бизнесмени.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*