Жителите на 8 села от община Добричка се вдигнаха на протест срещу лошите пътища. Те настояват 16-километровата отсечка Козлодуйци – Лясково, която ги свързва с областния град Добрич, да бъде рехабилитирана изцяло до месец. Те излязоха с декларация до правителството и заплашиха с гражданско неподчинение.
Десетки протестиращи се събраха на главния път Добрич – Силистра, на разклона за село Смолница, за да припомнят на премиера Бойко Борисов, че на предходните протести още преди година и половина им е обещал да се погрижи за амортизирания път, който не е ремонтиран поне от 40 години. В осемте села живеят около 2500 души и младите хора непрекъснато се топят. Децата им са принудени да се возят до училище или детска градина по лунния пейзаж.
Протестиращите излязоха с декларация до премиера, Агенция пътна инфраструктура и областния управител, в която заявиха, че ако до месец не се предприемат действия за рехабилитация на третокласната отсечка, ще блокират възлови кръстовище и пътни артерии в област Добрич.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*