Шест състава от Венецуела, Китай, Коста Рика, Малайзия, Боливия и Грузия, участват в тазгодишното 17-то по ред издание на Международния фестивал „Фолклор без граници“, което се провежда в Добрич. Ансамблите се представят се дефилета по пешеходната зона на бул. „25-ти септември” и с концерти на пл. „Свобода”.
Форумът се организира съвместно с Националната секция на CIOFF – БЪЛГАРИЯ (Международен съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства, асоцииран член на Юнеско) и се провежда под патронажа кмета Йордан Йорданов, който откри фестивала.
Първата концертна вечер събра многобройна публика, която се наслади на изпълненията на китайската танцова трупа от консерватория „Джейджанг“, която показа впечатляващи костюми и изпълни съчетание между движения от източните бойни изкуства, балет и автентичен фолклор. След нея на сцената излезе ансамбъл „Венецуела”, в който певците, музикантите и актьорите са 20 и представя танци и ритми от различни латиноамерикански държави. Групата е съставена от няколко фамилии, които съхраняват венецуелския фолклор в САЩ, където живеят и пристигнаха за фестивала от Маями. Добрич се представя от ансамбъл „Добротица”, който има над 1700 концерта в страната и чужбина. Фестивалът ще закрият съставите на Грузия и Боливия. Боливийската трупа пресъздава танци на древните инки и на конкистадорите. Концертите са от 18 часа, на откритата сцена, на пл. „Свобода”.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*