Работници рекетират строителна фирма, която изпълнява обекти по националната програма за саниране в Добрич. Трима души от 4-членна бригада разрушиха изолацията на блок 31 в жилищен квартал „Балик” под предлог, че не са им платили достатъчно.
Софийска фирма, спечелила няколко обекта по националната програма за енергийна ефективност в Добрич, наема Северин Атанасов и неговата бригада от село Соколово през април. Надникът им е 135 лева на ден. На 26-ти юни работниците са наети отново. За 14 работни дни четиримата са получили над 7 500 лева. Напрежението ескалира в петък, когато бригадата получава парите си, но само за свършената от нея работа. Атанасов къса част от банкнотите и ги хвърля в лицето на техническия ръководител. Заедно с още двама строители се качват на платформата и започват да рушат фасадата на сградата. Сигнал до полицията слага край на вандализма им.
От Община Добрич заявиха, че нямат забележки към дейността на фирмата, а за конкретния обект на обща стойност 926 хил. лв. са получили половината от средствата си, без забавяне.
Възстановяването на фасадата ще бъде за сметка на строителната фирма. Основният проблем и в този бранш си остава липсата на работна ръка. За 20-те жилищни сгради, които се санират едновременно в Добрич са наети и работници от Украйна.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*