47 индийски студенти завършиха обучението си в лятната програма на Висшето училище по мениджмънт в Добрич. В продължение на месец и половина те се обучаваха в магистърската програма в управление на проекти и стратегически мениджмънт.
Младежите идват от 16-милионния град Гуджарат, но в добричкия колеж ги очарова възможността да контактуват с връстници от различни държави и континенти.
Зейнаб Бадри:
(Средата за нас тук е уникална, защото видяхме студенти от много различни държави, а в нашия университет не е така. Това беше много интересно и забавно, защото научаваш за традициите и културата на различните националности.)
Индийските студенти са очаровани още от гостоприемството на българите и в частност на добричлии, като особено са впечатлени от природата ни.
Сандиб Джейн:
(Тук е забележително! Чувстваме се много добре в Добрич и като цяло в България, защото тук има 4 сезона, има всичко възможно – планини със сняг, слънчево море и това е невероятно!)
Вече десета година във Висшето училище се обучават студенти от различни краища на света в т. нар. магистратура на магистратурите МВА – (Магистър бизнес администрация), но за пръв път имат такава голяма група от Индия. Индийските преподаватели, които придружават студентите пък са впечатлени от начина на обучение у нас и най-вече от симбиозата между теория и практика.
Индийските студенти получиха сертификати за успешното си обучение и съответните кредити, които се признават и от университета в Гуджарат.
След края на официалната част, облечени в народни носии, те демонстрираха традиционни индийски танци, като поканиха и домакините да се присъединят към тях.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*