Доброволци от САЩ и Канада посетиха центровете за настаняване от семеен тип 1 и 2 в Добрич. В началото на май те дариха средства за ремонт на ВиК – инсталацията, баните и тоалетните в сградата, а сега се включиха и в облагородяване на двора на бившия дом за сираци.

40 доброволци от Северна Америка посетиха на място бившият дом „Дъга”, за да видят какви дейности са извършени с дарените от тях 26 000 долара. В сградата на центъра за настаняване на деца без увреждания, все още се извършват ремонтни дейности, като не само се подновяват ВиК инсталациите, но и стаите на обитателите и общите площи. Джасмин е част от екипа на компания за производство на етерични масла, която от няколко години има дестилерия в Добрич и редовно прави дарителски жестове в полза на местната общност. Доброволката не е виждала в какво състояние е била сградата преди ремонта, но е много доволна от свършеното дотук.
Децата от центъра също възприемат обновяването на сградата ентусиазирано, затова компнията ще продължи да помага.
След огледа на сградата, доброволците запретнаха ръкави и се включиха в разкрасяването на двора с нови цветни лехи и алпинеум. Поставиха нови пейки и предпазна ограда на игрището за футбол, изрисуваха южната фасада на центъра.

Категория:

НОВИНИ

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*