Завърши първият кръг от срещи на изп. директор на МБАЛ Добрич, д-р Светозар Байчев с кметове на общини от областта. Кметовете са изразили готовност за сътрудничество и помощ в рамките на възможностите на всяка община.
Срещи са проведени с кметовете на общините Крушари, Генерал Тошево, Добрич, Добричка и Тервел. По време на разговорите д-р Байчев е представил справка за хоспитализираните пациенти в МБАЛ Добрич за всяка община през 2017 г. Кметовете са получили информация и за преминалите от техните населени места пациенти през Спешно отделение на областната болница. За 2017 година над 24 000 пациенти от град Добрич са преминали през спешното отделение следвана от община Добричка – 6 807 и на трето място е община Тервел с 2475 пациенти. По време на срещите станало ясно още, че за 2017 година хоспитализираните жители на община Добрич са 17 206, следвани от община Добричка -2 593 пациенти.
Предстои ръководството на Болницата да изготви списък с най- належащите за набавяне апаратура и консумативи, който ще бъде предоставен на общините.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*