Две атрактивни подмерки по Програмата за развитие на селските райони бяха представени пред бизнеса и кметове на села в община Добричка. Лекторите акцентираха върху това, колко е важно бизнесът да се възползва от предоставената му възможност за подпомагане сега, защото еврофинансирането е все по-малко по обем и ще продължи да се стопява до 2020 г.

Новостите в еврофинансирането за бизнеса представи днес в Община Добричка екипът на Областния информационен център.
Средствата са достатъчни за подпомагане дейността на малка фирма или земеделски стопанин. Дълго чакана от бизнеса в селските райони е представената днес подмярка 6.4.1 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“.
По тази подмярка финансирането е от 10 000 евро до 600 000 евро, като безвъзмездната помощ е 50%. Очаква се в бъдеще, в периода до 2020 г., отпусканите евросредства да намаляват все повече и затова от ОИЦ-Добрич призоваха бизнеса към по-голяма активност, за да се възползват от финансовата помощ. Инвестициите могат да бъдат в закупуването на земя, на сгради, на машини, в реновиране на материалната база и други, а задължителният документ е бизнес – план.
Процедурите са все още в процес на обсъждане. Очаква се да бъдат обявени с конкретни срокове за кандидатстване до края на месец юли.

Категория:

НОВИНИ

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*