Окръжен съд – Добрич потвърди 2-годишна ефективна присъда, постановена от районното съдилище срещу 25-годишен добричлия. На първа съдебна инстанция подсъдимият е бил е признат за виновен в това, че на 17 септември м.г. в Добрич, при условията на опасен рецидив, е отнел чужди движими вещи на обща стойност 338.20 лева.
Мъжът извършил кражбата от къща, в която проникнал чрез взлом и задигнал прахосмукачка, кафемашина, монитор, три стенни часовника, две електрически шевни машини, инструменти, куфар и метална количка. Осъден е при условията на съкратено съдебно следствие. Впоследствие обаче обжалвал с искане за наказание, под определения в закона минимум, с твърдението, че има многобройни смекчаващи вината му обстоятелства.
Окръжният съд прецени обаче, че определеното ефективно наказание е справедливо. Съдебният състав счете, че подбудите за извършване на деянието трябва да се търсят не в липсата на доходи и трудова заетост, както твърди в жалбата си подсъдимият, а в ниската степен на общественото му съзнание, в неговия престъпен навик и в грубото незачитане на чуждото право на собственост, т.е. на установения в страната правов ред.
Мъжът ще търпи наложеното му наказание при първоначален строг режим. Той е осъден да плати и обезщетение за причинените с деянието имуществени вреди, както и направените по делото разноски в размер на 147.50 лева.
Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*