Ателие за търсене на работа помага на младежи и трайно безработни да се реализират на пазара на труда. Всеки седми безработен, започнал работа през май в добричка област е младеж на възраст до 29 години. В заетост са включени и 414 лица над 50-годишна възраст.

Оказва се, че слизайки от учебната скамейка, младите хора се сблъскват с изисквания на работодателите, на които не могат да отговорят адекватно, като работа в екип например.
Всички младежи минават обучение в Ателието, като сами избират върху какво да наблегнат, защото се оказва, че не са готови да се срещнат с работодател.
Тази форма се доказва, като особено удачна и при обезкуражените безработни над 50-годишна възраст, които смятат, че вече са стари за наемане на работа. Психолозите работят върху мотивацията и самочувствието на тези хора.
В бюрото по труда акцентират върху тези хора, не само като на най-голямата група безработни, но и като на бъдещ човешки ресурс, защото населението у нас и в цяла Европа застарява и те все повече ще са необходими.

Категория:

НОВИНИ

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*