Състав на Варненския апелативен съд потвърди първоначалното задържане под стража на Пламен Манов, привлечен като обвиняем затова, че на 21 срещу 22 юни т.г., при условията на опасен рецидив, умишлено е убил 69-годишен мъж от Добрич. Въззивната инстанция споделя изводите на съда в Добрич за наличието на обосновано подозрение, че Пламен е съпричастен към престъпното деяние.

Миналата седмица Окръжен съд – Добрич определи най-тежката мярка спрямо обвиняемия, а днес въззивната апелативна инстанция я потвърди като правилна и законосъобразна. Пресслужбата на съда припомня, че според разследващите Манов е бил в дома на загиналия и между двамата възникнал конфликт. Обвиняемият нанесъл жестоки удари на възрастния мъж, в резултат на които той починал. Тялото му било открито на 22 юни сутринта в жилището му в кв. Балик.
Това е тежко умишлено престъпление, извършено при условията на опасен рецидив, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Обвиняемият, който отрича участието си в убийството е осъждан трикратно, като последната му присъда е от 2011 година. Той често сменял населените места, в които живее и работи. Както за първата, така и за втората съдебна инстанция този факт води до извода, че на този етап от разследването е реална опасността мъжът да се укрие от наказателно преследване или да извърши престъпление.
Определението, с което Манов остава зад решетките, е окончателно.

Категория:

НОВИНИ

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*