С настъпването на активния летен сезон Националната агенция за приходите засили контрола за спазване на данъчното и осигурителното законодателство по Северното Черноморие. В основната си част оперативните проверки се извършват от екипи на Главна дирекция „Фискален контрол“, като в тях ще се включат и командировани служители от вътрешността на страната. Контролът ще бъде денонощен, включително и през почивните дни.

Над 10 000 касови апарата в Добрич, Балчик и Албена са под дистанционно наблюдение. Ако търговецът не издава касови бележки, попада в група на рискови обекти, които задължително се проверяват от инспекторите. Основната цел на масираните проверки по Северното Черноморие е да се постигне трайна промяна на поведението на търговците към доброволно спазване на данъчното законодателство и реално отчитане на оборотите.
Освен дистанционното наблюдение на фискалните устройства, ще се извършват и преки наблюдения на обектите по способа за „таен клиент“. Ще бъдат проверявани ресторанти, барчета, магазини, борси, тържища, хотели и масови културни и спортни мероприятия както по Черноморието, така и в целия регион. Освен налагането на глоби, когато се установят нарушения, свързани с липса на касови апарати или издадени касови бележки, инспекторите на НАП запечатват търговските обекти, допуснали нарушенията, за срок до 1 месец.

Категория:

НОВИНИ

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*