Припомняме, че заради дългове от над 4,5 млн. лв. от Енерго Про съобщиха, че спират тока на административната сграда на ВиК Добрич от 9-ти юли. Това няма да се отрази на водоподаването за гражданите, категоричен е изп. директор на водното дружество Тодор Гикински.
Задълженията на ВиК се трупат от години, затова през септември 2017 г. е било сключено споразумение за разсрочено плащане. ВиК извършва плащания по споразумението, но те покриват единствено вноски по разсрочието и текущите суми остават неразплатени, съобщават доставчиците на ток. Директорът на ВиК Добрич заяви, че дружеството изпълнява текущите плащания от порядъка на 170 – 180 хиляди лева на месец, но има недостиг от средства за старите, които, според споразумението трябва да са още толкова месечно. Ако спазват споразумението, предприятието трябва да спре работа, защото няма да има средства нито за издръжка, нито за заплати. Според Гикински, спирането на електрозахранването в административната сграда на дружеството за 2 часа на ден, няма да се отрази на водоподаването в Добрич, въпреки, че електронната система, която управлява помпените станции е там, защото ще се премине на ръчно управление.
Директорът на ВиК заяви, че подобен начин на комуникация между партньори не трябва да има, защото се създава безпочвен смут у гражданите.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*