Застрояване на плаж Болата няма да има, категоричен е кметът на община Каварна Нина Ставрева. В нарочен брифинг тя припомни, че в предложението на Общината е включено плаж „Болата“ да стане част от Защитена местност „Степите“.
В началото на юни най-красивият плаж по добруджанското Черноморие – Болата, беше изваден от резерват „Калиакра” със заповед на министъра на околната среда и водите Нено Димов, която беше обнародвана в Държавен вестник. В защитена местност не се разрешава строителство, затова от общината направиха предложение, по настояване на местните жители и най-вече от близкото село Българево, морският плаж и паркингът на нос „Калиакра” да бъдат извадени, за да има свободен достъп и до двете места. Това обаче не означава, че там ще се строи, категорична е Ставрева.
Вчера областният управител Красимир Кирилов подписа договор с БЧК за осигуряване на водно-спасителна дейност там. Нина Ставрева поясни, че Общината има ангажимент с почистването на района. През последните години плажът се беше превърнал в малко сметище, заради недобросъвестното поведение на туристите и липсата на реален стопанин.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*