Кметът на община Каварна Нина Ставрева, съобщи на брифинг, че се надява скоро неудобствата, които всички изпитват относно строителството в морска зона, да останат в миналото. Тя заяви, че не се нарушава Закона за черноморското крайбрежие, защото дейностите там са аварийни.
Припомняме, че преди седмица министърът на туризма Николина Ангелкова извърши изненадваща проверка на плажа в Каварна по сигнал на местни общински съветници, че се нарушава забраната за строеж край морето, след 15-ти май. Тя установи, че ремонтните дейности не са на плажната ивица и отговорност за това носи областният управител Красимир Кирилов. Той от своя страна сезира Административния съд за решението на ОбС Каварна да удължи срока за изпълнение на проекта за облагородяване на морската зона. Кметът поясни, че Община Каварна е инвеститор в този проект, който е част от капиталовата програма за 2018 година. Фирмата изпълнител е допуснала допълнително забавяне, за което ще й бъдат наложени всички предвидени в договора неустойки.
По нейни думи се спекулира много във връзка с дейностите в морска зона, че всичко онова, което се прави е в интерес на намиращия се в района хотел.
Нина Ставрева поясни, че съгласно нормативните разпоредби хотелът е присъединен към битова и дъждовна канализация месеци преди да стартират общинските дейности по курортната зона.
Делото по жалбата на областния управител е насрочено в Административен съд Добрич за 18-ти юли.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*