В Международния ден за борба със злоупотребата на наркотици и наркотрафика – 26 юни в Младежкия център в Добрич се откри изложба с рисунки на деца от добрички училища на тема „Деца, изкуство и спорт срещу наркотиците”. Авторите на най-добрите рисунки получиха грамоти и предметни награди.

Подобна изложба се организира за поредна година. Рисунки са представили 58 деца от добрички училища на възраст от 7 до 18 години, изразявайки творческата си позиция и съпричастността си към проблема с наркоманиите. 21 от творбите са включени в изложбата, а най-добрите млади художници бяха наградени.
Превантивно-информационният център към Общинския съвет по наркотични вещества представи материали за опасностите, които крие употребата на наркотични вещества и съвети към деца и родители. Най-важното, което трябва да се знае е, че няма безвредни наркотици, включително и марихуаната, защото се обработва допълнително.
Така обработена марихуаната може да има фатални последици. В последните години деца във все по-крехка възраст пробват или употребяват дрога. Тя вече се разпространява в училищата от самите ученици, а има случаи и на тийнейджъри, които сами приготвят и пласират упойващи вещества, отбелязаха организаторите на изложбата.

Категория:

НОВИНИ

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*