По бурканче качествен български мед получиха 24-те деца, които в момента са настанени в Отделението по педиатрия в болницата в Добрич. Дарението направи Валентин Атанасов -организатор на Международното пчеларско изложение Bee Happy Eкспо, а актрисата Ернестина Шинова обясни на децата ползите от консумацията на мед.
Това не е първото дарение на мед от организаторите на пчеларското изложение, което се провежда във Варна. Подобни инициативи е имало и преди за децата в болници и училища в морската столица. Дискусии по време на Bee Happy Експо слагат началото на идеята.
Всяко дете получи бурканче качествен мед, а лично Ернестина Шинова обясни на децата колко е полезен за здравето им натуралният продукт. Специално подбран за дарението е полифлорен мед, добит в добруджанския край. Целта, разбира се, е децата да бъдат по-здрави и да не се налага да влизат в болница. Важен момент е малчуганите да разберат здравословното хранене, да си създадат навици в тази насока, които после да придобият и техните деца, каза още популярната актриса.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*