Дневният център за пълнолетни лица с увреждания в Добрич е отличен с грамота за добри практики. Тя беше връчена в Златни пясъци, по време на европейски форум – част от календара на Българското председателство на Съвета на ЕС. Отличието беше връчено от зам.–министъра на труда и социалната политика Султанка Петрова на директора на социалното заведение Албена Донева.
Грамота за добри практики в развитието на социалните услуги и работа с потребителите получи Дневният център по време на Европейската конференция на тема „Социалната икономика като ефективен модел за социално включване – социално предприемачество, социални услуги, заетост“. Дневният център в Добрич предоставя социални услуги на лица с физически и ментални увреждания на възраст над 18 години. Той разполага с богата материална база, като дейността му е насочена към подпомагане социалната адаптация на лица в неравностойно положение и повишаване на тяхната пригодност за самостоятелен и качествен живот. Капацитетът му е за 40 лица. Форумът, на който беше отличен, си поставя за цел да се обменят добри практики за социално включване и развитие в обществото на тези хора.
В новия закон се предвижда изграждането на социални предприятия да не бъде проектна дейност, защото след изтичане на даден проект очакванията на хората остават излъгани.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*