Мелпомена се лиши от един от своите рицари. Вчера на вечната сцена се пресели актьорът Радомир Андонов, малко преди да навърши 70 години.
На 19 юни, вторник, във фоайето на голямата зала на ДТ „Йордан Йовков“ от 10 ч. до 12 ч. ще се проведе поклонението пред актьора Радомир Андонов, който ни напусна вчера, след дълго и тежко боледуване.
Радомир Андонов – Радото, както го наричаха приятели и колеги, е роден през 1948 година. Завършва НАТФИЗ “Кр. Сарафов” през 1974 г. На 21-годишна възраст за първи път стъпва на сцената на ДТ „Йордан Йовков”. От 2006-та до 2012-та година играе в русенския театър, след което се завръща в родния град. Десетки са ролите, в които се превъплъщава, а една от тях – ролята на Маргалака в постановката „Гераците“ – сезон 1993-1994 г. му носи наградата „Константин Кисимов“. Радомир Андонов е носител и на орден „Кирил и Методий“ – Втора степен.
Въпреки коварната си болест, Радото остана на сцената до последно. Поколения добричлии ще го носят в сърцата си. Поклон пред паметта му!

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*