Министърът на туризма Николина Ангелкова извърши внезапна проверка на плажа в Каварна и констатира две нарушения. Едното е от страна на местния общински съвет, а другото – от страна на концесионера, който ограничава достъпа до басейна.
Само преди броени дни Общински съвет Каварна гласува за втори път удължаване на срока на монтажните дейности по реновирането на крайморския площад, въпреки законовата забрана на строителството по крайбрежието в сезона. Областният управител Красимир Кирилов веднъж вече върна това решение, но при повторното гласуване заяви, че тук трябва да се намеси Министерството на туризма. Днес министър Ангелкова направи внезапна проверка на място. Министерството на туризма обаче няма правомощия да санкционира Община Каварна, защото строителният обект не е част от плажа. Това трябва да направи областният управител, категорична беше Ангелкова. При проверка на самия плаж стана ясно, че концесионерът, който е и собственик на съседния хотел, ограничава достъпа до басейна върху пясъчната ивица. Служители споделиха, че се заплаща такса на рецепцията на хотела, откъдето дават достъп до водното съоръжение Видно и от указателната табела на плажа, с логото на частния хотел, достъпът до басейна се забранява. Собственикът обаче не знае кой я е поставил там и какво пише на нея.
Валентин Николов отрече и да се е възползвал от общинския строеж. Обвиненията срещу него бяха, че специално за неговия хотел общината изгражда канализация там. Обяснението му за тези нападки е, че някой иска да му провали сезона.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*