Победителите в конкурса за млади художници на името на Христо Господинов – Печката бяха наградени снощи в Художествената галерия в Добрич. Представени бяха 154 рисунки на млади художници в 4 възрастови групи. Конкурсът се организира от Ротари клуб Добрич и е в памет на добричкия художник и ротарианец Христо Господинов.
Арх. Надежда Пампорова – секретар на Ротари клуб – Добрич откри церемонията по награждаването с думите: „В сферата на изкуството ние се опитваме да ви накараме да помните една личност, която е останала наистина в историята на нашия град, това е Христо Господинов по прякор Печката. Той беше ротарианец, по тази причина Ротари клуб – Добрич основа този конкурс за детска рисунка, за да се помни и предава неговото име.„
Всички участници получиха грамоти, за изработването на които са използвани непоказвани експерименти на художника.
Дъщерята на Христо Господинов Велина Христова подари на всяко дете значка с отпечатан автопортрет на художника – ротарианец.
Първото място в най-малката група зае 6-годишният внук на Христо Господинов, който носи и неговото име. Христо Гавраилов е възпитаник на ДГ „Пчеличка”. Във втора възрастова група първа награда беше отдредена за 11-годишният ученик от гимназия „Леонардо да Винчи” Жулиян Димов, а във трета – 13-годишният световен шампион по шах Момчил Петков от у-ще „Христо Ботев”. Павлета Димитрова, 15 г., СУ „Св. Климент Охридски”, с Първа награда в четвърта възрастова група споделя, че графиката е любимата й техника.
Награди бяха връчени на общо 18 деца от 6 до 16 години.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*