Кристина Христова от 12 „Г” клас на Езикова гимназия „Гео Милев“ е единственият зрелостник в Добричка област с две пълни шестици на матурите. Тя е и единственият дванадесетокласник с оценка 6.00 на изпита по български език и литература. Другата пълна шестица на Кристина е по английски език.
Резултатите от зрелостните изпити в добричко показват, че учениците са най-подготвени по английски език. Явилите се на този изпит са 246-ма, средният успех е 5.49. Пълните шестици са 39, а отличните оценки са общо 131. По английски език няма двойки. Успехът на Кристина е било очакван, заради подготовката й в гимназията. За разлика от английския, на задължителния изпит по български език и литература средният успех за добричка област е 4.24. Двойките са 32, а единствената пълна шестица е на Кристина. Точна такава е и самата Кристина, която вече е приета в специалност „Журналистика“ на Уестминстърския университет в Лондон.
Кристина има множество отличия от олимпиади и литературни състезания, но признава, че за разлика от английски, по български език е имала и извънкласна подготовка, за да осигури успеха си.

Категория:

НОВИНИ

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*