Приключи кампанията на БЧК за раздаване на хранителни продукти на най-уязвимите групи от населението в област Добрич. 81% от правоимащите близо 7000 в региона получиха пакети от хранителната програма на Европейския съюз. В областния център – Добрич от това се възползваха едва половината от списъка на социално слабите.
Вторият транш по раздаването на храните започна на 26 март и трябваше да приключи на 4 май. В средата на кампанията от БЧК апелираха чрез медиите и с уведомления по пощата хората, които подлежат на подпомагане да си вземат хранителните пакети. От 2240 души в Добрич само 51% са получили своите хранителни пакети. Основната причина е в закъснението на изпълнението на програмата по ред процедурни причини. В списъците фигурират имена на хора, регистрирани в социалните служби като бедни преди 2016 г., но социалният им статус вече се е повишил.
Нераздадените 20% от продуктите са разпределени между социалните заведения в региона. В рамките на кампанията бяха проведени групови и индивидуални консултации по 6 съпътстващи мерки, като здравословното хранене, ранното детско развитие, оказване на първа помощ и др.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*