Ден на отворените врати се проведе днес в Добруджански земеделски институт – Генерал Тошево. Събитието премина под наслов „Заедно напред в земеделската наука и практика”.
Целта на Деня на отворените врати е да се привлекат фермери, бизнес партньори и учени от цялата страна , които да се обединят около идеята за подкрепа и производство и пазарната реализация на семена от висококачествени български сортове зърнено-житни култури. Сред официалните гости бяха представители на фирма „Тарар”- бизнес партньор на ДЗИ от Турция, Росица Тодорова – директор на опитна станция по соята „Павликени”.
Представителите на фирма „Тарар” връчиха почетни плакети за реализиране на достижения на Добруджанския земеделски институт на територията на Република Турция. Награди получиха селекционерите д-р Тодор Александров, проф. Николай Ценов и проф. Валентин Байчев.
На участниците бяха представени над 40 сорта зърнено-житни култури, създадени и отглеждани в опитните полета на ДЗИ. Земеделските производители имаха възможността да разгледат на място развитието на посеви от сортове обикновена и твърда пшеница, тритикале и ечемик. За новата есенна кампания институтът предлага 25 сорта обикновена пшеница.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*