Приключи второто издание на Международния фестивал за танцово изкуство Кранево 2018. Идеята на организаторите от асоциацията на българските хореографи е той да се разраства все повече, като привлича любителите на народния танц за създаване на една общност.
: Изключителен успех пожъна вторият международен фестивал за танцово изкуство, който събра 600 участници от любителски фолклорни клубове в страната и чужбина. В рамките на една работна седмица те се обучаваха от петима именити наши хореографи. Всяка етнографска област в България има изключително красиви особености, които те предават на учениците си. Уникалното на фестивала е не само неговата продължителност и обмяната на опит. Организаторите нямат за цел да разпалват любов към българския фолклор, а да обединят хората, които вече са го преоткрили за себе си.
Фестивалът завърши с концерт на студенти от Югозападния университет „Неофит Рилски” и парти вечер с народната певица Ваня Вълкова, оркестър „Лира” и джаз изпълненията на Нели Грегъри.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*