132 български общини са получили общо 243 милиона лева през последните три години, чрез допълнителни трансфери с постановления на Министерски съвет, т. е. извън Закона за държавния бюджет. 41% от общините не са получили нито лев от извънбюджетните средства. Това сочи анализ, представен на заседание на Постоянната комисия по бюджет и финанси към Националното сдружение на общините в Република България.
Заседанието е проведено в рамките на ежегодната Националната среща на финансистите от общините, в курорта Албена. 109 общини са останали извън преразпределянето на т.нар. допълнителен трансфер. За тези 3 години 84 общини са получили 155 млн. лв. за ремонт на улици, пътища и булеварди, на 21 общини са изплатени 19 млн. лв. за изграждане на водопроводи и канализация. 29 общини са получили 19 милиона лева за спортни съоръжения, а 10 общини са получили 9 милиона лева за благоустрояване и изграждане на училища и детски градини.
През последните три години Добрич е получил 103 000 лева за ремонт на читалище „Йордан Йовков“ и 250 000 лева за стадион „Пионер“ от тези 243 милиона лева.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*