Международен фестивал за танцово изкуство Кранево 2018 се провежда за втора поредна година в курортното селце. Около 600 са участниците във второто издание на фестивала – от любителски клубове за народни танци в цялата страна и от Украйна.
В рамките на 5 дни любителите на българския фолклор изучават нови танци с петима известни хореографи. Интересът към народните танци у нас непрекъснато расте, затова и тази година участниците са тройно повече от миналата, съобщиха организаторите. Най-далечната дестинация, от която тази година има участници във фестивала, е украинският град Измаил.
Уляна Голеванская от Измаил, Украйна: „Аз самата не съм българка, но много обичам българските танци. Те ме обогатяват духовно, културно и емоционално. С каквото и да съм се занимавала през деня, вечер отивам на репетиция и всички грижи на ежедневието минават на заден план.“
Наталия Проданова споделя още, че е завършила българо-руска филология в Шуменския университет преди 20 години, но преоткрива българския танц преди пет.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*