Първи турнир по плажен тенис за купа „Добруджа” се състоя в курортен комплекс Албена. Организатор на събитието беше добричкият клуб по плажен тенис, който съществува едва от година.
В прохождащото начинание се включиха 7 двойки от България и Русия, които премериха сили един срещу друг. В основата на идеята е да се приобщават повече хора към този вид спорт и най-вече да се привлекат младите, сподели 63-годишният Константин Стоянов от Бургас, който зае трето място със съотборника си. Дмитрий Почуев и Владимир Казаков останаха втори в надпреварата. Те живеят в Равда и тренират почти всеки ден. Идеята им е да организират постоянни тренировки за децата, летуващи в международния лагер там, за да се развива плажният тенис в цяла България.
Дмитрий Почуев и Владимир Казаков, Русия:
„Хубав спорт, демократичен – всички могат да го упражняват –малки, и големи, мъже и жени. В нашия клуб най-възрастният практикуващ плажен тенис е на 70 години, а най-малкият – на 10. “
Първенци в турнира станаха и най-опитните – Виктор Стоилов, който се занимава с този спорт от 7 години и съотборникът му Тодор Лозов.
Призьорите получиха купи и медали, както и предметни награди, осигурени от организаторите на турнира.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*