Обезщетение от 16 000 лева присъди днес Окръжен съд Добрич на пострадал при падане на заледен участък на площад „Свобода”. Само преди 9 дни, жена осъди общината за падане на непочистен тротоар. И двамата са получили тежки фрактури.
Инцидентът с мъжа е станал на 17 януари миналата година. Той получил фрактура на бедрена кост, която налагала оперативна интервенция. Окръжен съд – Добрич прецени, че с оглед характера на увреждането и продължителността на оздравителния период от една година, обезщетение в размер на 15 000 лв. за неимуществените вреди е достатъчно да възмезди ищеца и отхвърли иска за горницата до претендираните от него 30 000 лева. Присъждат му се и 1338 лева за направените от него разходи за лечение.
Инцидентът с жената е станал през февруари м.г., по ул. „Кирил и Методий”. Тя получила 2 фрактури, чието лечение отнело 6 месеца. Нейното обезщетение е 12 000 лева.
И в двата случая, съдът отбелязва, че независимо, че дейностите по почистване и опесъчаване са възложени на фирма за зимно поддържане, Общината носи отговорност за вредите, причинени на пострадалите като собственик на имотите и контролиращ орган.

Категория:

НОВИНИ

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*