Поредният сигнал за липса на вода и понижено налягане получи екипът на ТВН от добричлии. От 2 месеца живеещите в новосанирания блок по ул. „Любен Каравелов” 4 не могат да вземат душ или да ползват пералня, защото водата не достига последните етажи.
Желка Гичева живее със съпруга си на петия етаж в кооперацията от 1970 година. Не са пропускали да платят сметка – това е първото нещо, което правят, като си получат пенсиите. И досега проблем с водата за такъв дълъг период не са имали. Пенсионерите вече 2 пъти са ремонтирали газовия си бойлер, заради проблемите с водата. Жената се шегува, че сега „бойлер и е тенджерата”. Тревогата й се засилва от предстоящо гостуване на семейството на сина й, който от 21 години живее в САЩ, но е решил да сключи църковен брак у нас. Оказа се, че проблем има не само в този блок, но и в голяма част от квартала, който се намира в центъра на Добрич. Предходния ден е подадена жалба във ВиК от друга кооперация по ул. „Любен Каравелов”.
Според Гикински от водното дружество навсякъде се подава вода с налягане от 3,5 атмосфери и е необяснимо, защо тя не стига до всички абонати. Сред причините, които се търсят е и скрит теч по мрежата.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*