29 преподаватели от Добрич получиха грамоти за заслуги в образованието по повод 24 май – Деня на славянската писменост и култура. Присъдени бяха и 4 плакета на 2 училища и 2 детски градини, които тази година празнуват юбилеи.
Тържеството по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост се състоя в Огледална зала „Нели Божкова”. Слово за създателите на българската писменост – светите братя Кирил и Методий произнесе журналистът Бойко Василев, който подчерта заслугите им за оцеляването на българския език. Най-важната ни задача е да направим всичко възможно духът, който се предава от българите за българите, да остане тук, в Балгария, завинаги, за това – най-голямото уважение, почит и признателност са за вас – учителите, подчерта в словото си журналистът и вдигна на крака пълната зала. Зам.-кметът д-р Емилия Баева връчи наградите на изявените педагози и плакети на учебните заведения – юбиляри.
Наградените са номинирани от педагогическите съвети на всяко учебно заведение в града и подбрани от специална комисия. Четирима преподаватели от областта са предложени за наградата „Неофит Рилски”.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*