Демонстративен мач по плажен тенис се състоя днес на кортовете на спортен комплекс „Простор” в Добрич. Идеята е да се увлекат деца и младежи в този вид спорт, който е забавен и развлекателен, подходящ за всички възрасти и нива на физическа подготовка.
Деца от училище „Леонардо да Винчи” проведоха един по-необичаен спортен празник днес. Те имаха възможността да се запознаят с нова, интересна за тях игра. Децата първо наблюдаваха демонстративен мач по плажен тенис, а след това сами хванаха ракетите и се включиха в играта. Повечето от тях са физически активни. Рая ходи на танци, но е опитвала да играе плажен тенис в зала. Днес усещането е различно. Денислав обикновено ходи на фитнес, а днес открива предимствата на спортната игра.
Плажният тенис се появява едновременно на няколко места по света, но сърцето му е в Италия. През последните години става все по-популярна по световните плажни дестинации, като дори измества плажния волейбол. Практикува се, както като плажна игра за забавление, така и като конкурентен спорт със сериозен награден фонд.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*