Започна мащабна реконструкция на Професионална гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Георги Павлов”. Тя се извършва по проект на стойност 1,3 млн. лв., по който се осигурява и ново оборудване, включително за операционна зала.
Основен ремонт на сградата на ветеринарната гимназия в Добрич не е извършван от години. Правени са само частични реконструкции.
Проектът, финансиран по ОП „Региони в растеж”, осигурява реконструкция на две сгради – учебното заведение и физкултурния салон, както и пълен пакет от мерки за енергийна ефективност, включително монтиране на слънчеви колектори за подгряване на топла вода. Гимназията ще се сдобие с нова модерна техника и апаратура за кабинети, лаборатории, зали и училищната библиотека. Сред най-важните придобивки ще бъде операционна зала.
Предвиждат се подобрения и в учиaaaлищния двор. Ще се обособят алеи и ще се изгради спортна площадка. През декември тази година се навършват 45 години от създаването на ветеринарната гимназия. В учебното заведение се обучават 130 ученици в особено търсената в цялата страна специалност „ветеринарен техник”. Кметът на Добрич Йордан Йорданов и представител на фирмата- изпълнител дадоха символичния старт на реконструкцията.

Категория:

НОВИНИ

Tags:

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*