Средно училище „Св. св. Кирил и Методий” чества патронния си празник днес, по традиция пред паметника на равноапостолите в центъра на Добрич. Връчени бяха 40 индивидуални и 3 групови награди на ученици, завоювали призови места в различни състезания и олимпиади в областта на науката, литературата и спорта.
Множество мероприятия организира училището през този месец, като днес е кулминацията на тържествата. На площад „Свобода”, пред паметника на светите братя, се състоя празникът на бившата хуманитарна гимназия с кратка литературно-музикална програма.
надсаунд
930 са възпитаниците на първоприемника на първото класно училище в Добрич, създадено преди 146 години. Те се обучават от 72-ма учители, за тях се грижат и 15 души, помощен персонал. Днес бяха наградени първенците и призьорите в различни дисциплини.
надсаунд
75 са учениците, които завършват 7-ми клас тази година. Училището се подготвя за новия план-прием.
50 са зрелостниците, които завършват средното си образование и почти всички вече са приети във висши учебни заведения. Ще продължи засиленото изучаване на български, английски език и география за успешната реализация и на бъдещите абитуриенти.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*