По над 50 улици в Добрич е подменена ВиК – мрежата, като част от дейностите по първата фаза на проекта за подобряване на водния сектор в града. Положените тръби са около 14 000 метра. Отчита се закъснение в работата, но предстои фирмите-изпълнители да предложат мерки за компенсация на забавянето.
Екипът по управление на проекта отчете напредъка по предвидените дейности. По Лот 1 все още не се работи. Очаква се до края на май да бъде избран изпълнител. По Лот 2 от планираните 46 км. изпълнителят е сменил около 6,6 км. водопроводи. По Лот 3 са подменени 7 км. от предвидените 30 км.
Все още не се работи и по реконструкцията на пречиствателна станция „Врачанци”. Техническият проект е одобрен, но до момента изпълнителят е премахвал стари съоръжения и ненужни сгради. Има постъпили жалби на граждани, заради прекъсвания на подземни комуникации на други експлоатационни предприятия при работата по водния цикъл. По улиците с подменени водопроводи се използва старата ВиК мрежа. Новите тръби ще влязат в експлоатация към края на проекта, след като се изпробва системата. Припомняме, че крайните срокове за приключване на строително-монтажните работи по отделните лотове са през 2019 г. Проектът за водния цикъл на Добрич е на стойност 114,9 млн. лева и е финансиран от ОП „Околна среда 2014-2020 г.“ .

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*