1061 са абитуриентите, които завършват средното си образование тази година в област Добрич. С 14 са повече зрелостниците, които ще се явят на задължителна матура по български език и литература, тъй като някои не са успели да вземат изпита в предходни години.
Задължителните държавни изпити са на 21-ви и 23-ти май. На втория, при който предметът е по избор, най-много ученици – 260 са записали английски език. 160 са избрали география, а 136 – философски цикъл. Точните науки, оказва се, са се превърнали в екзотика.
Само 6 души в цялата област са пожелали да положат трети зрелостен изпит по избор. Голяма част от абитуриентите ще ползват оценката от изпитите си по професионална квалификация – това са заявили почти всички гимназисти в Ген. Тошево, Тервел и Оброчище.
Всякакви дигитални устройства са забранени, припомнят специалистите. Заради рестриктивните мерки от 2 години преписвачи не са залавяни. От инспектората предупреждават, че абитуриентите трябва да са най-късно в 7.30 часа пред училището в деня на матурата, с лична карта и бележка за допускане на изпита.

Категория:

НОВИНИ

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*