С много награди са възнаградени усилията на учениците на Професионална гимназия по туризъм „Пейо Яворов” през тази учебна година. Елеонора Ангелова – възпитаник на училището спечели трето място в категория най-млад готвач в състезание на национално ниво. Десетокласничката, първоначално резерва, се оказва в разгара на готварската надпревара, след контузия на основния състезател.
Наградата на Елеонора е от Националното състезание „Най-добър млад готвач”, което се проведе в Пловдив, успоредно с националното състезание „Най-добър сервитьор” в рамките на Панорама на професионалното образование.
Елеонора се е изкачила до финалното трето място, сред младите готвачи, с основно ястие – патешко магре с киноа, спанак и круша. Директорът на добричката гимназия подчертава и заслугата на преподавателите, които подготвят учениците. Ръководител на Елеонора Ангелова е била Марияна Шестакова, а на Росен Господинов – Ивелина Георгиева.
Елеонора попада в надпреварата в последния момент, след контузия на основния състезател.
Отлично представяне тази година в състезание по професии има и Стефани Ивайлова в категория хлебар-сладкар, с изпълнението на френски бриош. За оригиналния десерт ученичката и учителката й Милена Ненчева имат покана за едноседмично обучение в София.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*