Над 150 души се събраха пред сградата на община Добрич, за да подкрепят националния протест за смяна на социалния модел за подпомагане на децата и семействата. Детски добавки да получават всички родители, без оглед на дохода, както и да се променят правилата за отпускане на наследствени и инвалидни пенсии за децата сираци, настояват те.
Родители и младежи в Добрич се присъединиха към протеста „Код: „Черно” срещу погребването на бъдещето на България. Михаила Стефанова сама отглежда 15-годишен син и дъщеричка на година и половина. Майки й е принудена да работи в чужбина, за да подпомага внуците си. Георги Вълков все още няма свои деца, но има двама племенници, за които счита, че заслужават по-достойно бъдеще. Дъщеричката на Стела Илиева е с церебрална парализа и майката е превърната в заложник на социалната ни система. Принудена е да събира пари за помощни средства и за живота на детето си.
Хората, облечени в черно и с тениски с надпис: ”Системата ни убива” запалиха свещи, които положиха пред сградата на общината. Протестът завърши с право хоро под звуците на народна музика.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*